BREATH BALANCE®

Mitä on Breath Balance®?

Breath Balance® on hoitotapa, jossa yhdistyvät faskiakäsittely ja tietoinen hengitys. Hoidolla pyritään normalisoimaan häiriintynyt hengitys sekä tasapainottamaan kehoa ja mieltä. Parhaan hoitotuloksen saa, kun hoidon yhdistää koko kehon faskiajärjestelmän avaamiseen, kuten hierontaan tai perinteiseen jäsenkorjaukseen. Lisäksi asiakkaalle annetaan kotiin yksinkertaisia hengitysharjoituksia, joilla ohjelmoidaan hengityskeskus hitaampaan ja laadukkaampaan hengitykseen.

Hoitajan ote voi olla tilanteesta ja hoitokohdasta riippuen hyvin kevyt tai napakkakin. Samalla asiakas hengittää nenän kautta ja kohdistaa sisään- tai uloshengityksen hoitokohtaan. Tietoinen uloshengitys tehostaa hoitokohdan ja sen ympäristön rentoutumista, sisäänhengitys taas “tekee tilaa” kehoon sisältä päin ja saa syvälläkin olevat faskialinjat avautumaan. Kun tähän yhdistetään vielä hidas, aktiivinen tai passiivinen ala- tai yläraajojen liike, hoitovaikutus ulottuu hyvin laajalle alueelle. Hoito on hidasta, sillä se tehdään hengityksen tahdissa, kehoa kuunnellen.

Kuka hyötyy Breath Balance®-hoidosta?

Meistä jokainen on varmasti joskus säikähtänyt, pelännyt, kärsinyt kovasta kivusta, kaatunut, ollut kolarissa, joutunut voimakkaan tunnetilan valtaan, syönyt itsensä ähkyyn. Nämä ovat tilanteita, joissa hengitys häiriintyy ja häiriötila jää päälle, ellei hengitystä tietoisesti palauta normaaliksi.

Kokeile vaikka! Istu tai seiso hyvässä ryhdissä, jalkapohjat tukevasti lattiassa. Tarkkaile hengitystäsi. Missä se tuntuu? Kuinka tiheää se on? TApahtuuko se suun vai nenän kautta? Kuvittele, että säikähdät jotain pahanpäiväisesti. Jatka hengityksen tarkkailua. Mitä tapahtui hengityksellesi?

Käytännössä useimpien ihmisten hengitys on pinnallista ja nopeaa, - tapahtuu ylihengitystä. Moni meistä onkin tietämättään kroonisesti hyperventiloiva!

Millaisia hoitovaikutuksia Breath Balance® on antanut?

Tällä menetelmällä on saatu hyviä hoitotuloksia mm. astmaatikkojen, traumojen (kolarit, kaatumiset), jäykän rintakehän, närästyksen, skolioosin, kuopparinnan ja siirroittavien lapojen (“enkelinsiipilavat”), “ampiaisvyötärön” sekä ylijännittyneen lantionpohjan hoidossa.

Breath Balance®-hoidon jälkeen asiakkaat ovat kokeneet voivansa hengittää paljon vapaammin, kehon asentonsa muuttuneen paremmaksi, liikkuvuutensa lisääntyneen huomattavasti ja mielensä keventyneen. Myös monenlaiset kiputilat ovat hellittäneet ja kehotietoisuus lisääntynyt. Moni on kertonut, että on ihan uudesti syntynyt olo. Hoito on saattanut sysätä liikkeelle myös henkisen muutosprosessin; omat rajat ovat löytyneet arkielämässä.

Kenelle Breath Balance® ei sovi?

Breath Balance®-hoito saattaa nostaa pintaan suuria tunteita ja palauttaa tietoisuuten traumaattisia tapahtumia. Jos sinulla on mielenterveyden kanssa suuria haasteita tai sinulla on käsittelemättömiä henkisiä traumoja, ei ehkä sovi sinulle ilman yhteistyötä psykoterapeutin kanssa.