Koulutus

Katso kurssikalenterista ajankohdat!

Perinteisen jäsenkorjauksen koulutus

Ylivieskassa Raudaskylän opistolla opetetaan perinteistä jäsenkorjausta. Koulutus kestää 3,5 vuotta ja sopii kaikille kokonaisvaltaisesta hoidosta kiinnostuneille, hierojille ja muille terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Opettajina toimivat lisäkseni Perinteiset jäsenkorjaajat Kaisu Niiranen ja Eero Kitinoja.

Perinteisen jäsenkorjauksen koulutus jakaantuu kolmeen osaan: peruskoulutukseen (lähiopetusta 4 viikonloppua vuoden aikana), jatkokoulutukseen (lähiopetusta 4 viikonloppua vuoden aikana) ja erikoistumiskoulutukseen (lähiopetusta 5 viikonloppu 1,5 vuoden aikana).

Jokaiseen koulutusosioon kuuluu kurssiviikonlopun lisäksi kotona tehtäviä harjoitushoitoja sekä etätehtäviä. Kunkin kurssisarjan lopuksi on tentti, joka suoritetaan kotitenttinä. Kaikki etätehtävät, tentit ja harjoitteluhoidot sekä päättötyö tulee olla suoritettuna ennen näyttökoetta, joka on erikoistumiskoulutuksen viimeisenä viikonloppuna.

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan tarkemmin kurssien sisältöön ja ilmoittautumaan.
rko.fi

Lisätietoa hoitomuodosta ja koulutuksista löydät myös Perinteinen jäsenkorjaus ry:n nettisivuilta:

perinteinenjasenkorjaus.fija https://www.facebook.com/perinteinenjasenkorjaus/.

Vauvahieronnan koulutus vanhemmille

Kurssilla perehdytään vauvan anatomiaan ja kehittymiseen, erilaisiin hierontatekniikoihin, jumppa- ja venytysliikkeisiin tai vaihtoehtoisesti eteeristen öljyjen käyttöön vauvoilla. Kurssi toteutetaan Helmikän tiloissa joko yhdessä (3 h tai 3,5 h) tai kahdessa osassa (2+1 h), jolloin vanhemmat ehtivät harjoitella hierontaa kotona ja toisessa osassa kerrataan ja harjoitellaan haastavimmiksi osoittautuneita asioita. Voit myös pitää Vauvahierontakutsut: kokoa 4-6 kaverin porukka ja kutsu ammattilainen kurssin pitoon. Vauvahierontakutsujen kesto on 1 x 3 h. Oma tai lainavauva välttämätön! Kurssin hintaan lisätään matkakulut 0,55 €/km, jotka jaetaan osallistujien kesken.

Baby Balance® vauvahieronnan koulutus hoitoalan ammattilaisille

Kurssilla haetaan syitä vauvan itkuun ja hankalaan oloon sekä saadaan monipuolisia keinoja syiden löytymiseksi ja helpottamiseksi. Kurssi sisältää teoriajakson, jossa perehdytään vauvan anatomiaan ja kehittymiseen ja havainnointiin. Erilaisiin hieronta- ja mobiliisaatiotekniikoihin, vyöhyketerapian hyödyntämiseen ja erityisongelmien hoitoon tutustutaan demonstraatiohoidon avulla. Kurssilaiset harjoittelevat käytäntöä tilaisuuteen kutusutuilla eri ikäisillä vauvoilla. Lue lisää www.balancecare.fi

Hoitava Hengitys HB® luennot ja työpajat

Luennoilla on teoriaa ja hengitysharjoituksia. Opit normaalin ja häiriintyneen hengityksen eron, liika- ja suuhengityksen haitat, nenähengityksen hyödyt ja hiilidioksiidin merkityksen elimistön hapetuksen kannalta sekä muutamia yksinkertaisia hengitysharjoituksia hengityksen korjaamisesksi. Luentojen aiheena voi olla esimerkiksi: Hyvinvointia hengittämällä. Hengitys ja liikunta. Helpotusta hengittämällä - astma, uniapnea ja kuorsaus. Hengitys ja mieli. Hoitava Hengitys lasten vanhemmille. Laulajan/puhetyöläisen hengitys.

Työpajoissa opit hengityksen, mielen ja elintoimintojen keskinäisestä yhteydestä. Saat itsehoidollisia työkaluja hengityslihaksistosi avaamiseen sekä opit monipuolisia hengitysharjoituksia mielen ja kipujen hallintaan. Ammattilaisten työpajoissa keskitymme hengityslihasten avaamiseen erilaisin mobilisointitekniikoin.

Hoitava Hengitys HB® luennot ja työpajat sopivat erinomaisesti lisäkoulutukseksi terveydenhuoltoalan ammattilaisille, laulajille ja puhetyöläisille, virkistyspäiväksi tai TYKY-päiväksi työpaikoille, jokaiselle omasta hyvinvoinnista kiinnostuneelle. Kysy tarjousta työpaikallesi!