Koulutus

Perinteisen jäsenkorjauksen koulutus

Ylivieskassa Raudaskylän opistolla alkaa 24.-25.8.2018 perinteisen jäsenkorjauksen koulutus, joka kestää 3,5 vuotta. Koulutus sopii kaikille kokonaisvaltaisesta hoidosta kiinnostuneille, hierojille ja muille terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Opettajina toimivat lisäkseni Perinteiset jäsenkorjaajat Kaisu Niiranen ja Eero Kitinoja.

Perinteisen jäsenkorjauksen koulutus jakaantuu kolmeen osaan: peruskoulutukseen (lähiopetusta 4 viikonloppua vuoden aikana), jatkokoulutukseen (lähiopetusta 4 viikonloppua vuoden aikana) ja erikoistumiskoulutukseen (lähiopetusta 5 viikonloppu 1,5 vuoden aikana).

Jokaiseen koulutusosioon kuuluu kurssiviikonlopun lisäksi kotona tehtäviä harjoitushoitoja sekä etätehtäviä. Kunkin kurssisarjan lopuksi on tentti, joka suoritetaan kotitenttinä. Kaikki etätehtävät, tentit ja harjoitteluhoidot sekä päättötyö tulee olla suoritettuna ennen näyttökoetta, joka on erikoistumiskoulutuksen viimeisenä viikonloppuna.

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan tarkemmin kurssien sisältöön ja ilmoittautumaan.
rko.fi

Lisätietoa hoitomuodosta ja koulutuksista löydät myös Perinteinen jäsenkorjaus ry:n nettisivuilta:

perinteinenjasenkorjaus.fija https://www.facebook.com/perinteinenjasenkorjaus/.

Vauvahieronnan koulutus vanhemmille

Kurssilla perehdytään vauvan anatomiaan ja kehittymiseen, erilaisiin hierontatekniikoihin, jumppa- ja venytysliikkeisiin tai vaihtoehtoisesti eteeristen öljyjen käyttöön vauvoilla. Kurssi toteutetaan Helmikän tiloissa joko yhdessä (3 h tai 3,5 h) tai kahdessa osassa (2+1 h), jolloin vanhemmat ehtivät harjoitella hierontaa kotona ja toisessa osassa kerrataan ja harjoitellaan haastavimmiksi osoittautuneita asioita. Voit myös pitää Vauvahierontakutsut: kokoa 4-6 kaverin porukka ja kutsu ammattilainen kurssin pitoon. Vauvahierontakutsujen kesto on 1 x 3 h. Oma tai lainavauva välttämätön! Kurssin hintaan lisätään matkakulut 0,55 €/km, jotka jaetaan osallistujien kesken.

Vauvahieronnan koulutus hoitoalan ammattilaisille

Kurssilla haetaan syitä vauvan itkuun ja hankalaan oloon sekä saadaan monipuolisia keinoja syiden löytymiseksi ja helpottamiseksi. Kurssi sisältää teoriajakson, jossa perehdytään vauvan anatomiaan ja kehittymiseen, havainnointiin sekä eteeristen öljyjen käyttöön vauvoilla. Erilaisiin hieronta- ja mobiliisaatiotekniikoihin, vyöhyketerapian hyödyntämiseen, erityisongelmien hoitoon, jumppa- ja venytysliikkeisiin tutustutaan demonstraatiohoidon avulla. Kurssilaiset harjoittelevat käytäntöä tilaisuuteen kutusutuilla eri ikäisillä vauvoilla. Kurssi toteutetaan Helmikän tiloissa, kun 4-6 osallistujaa on koossa.