Pihasuunnittelu

Ekologista vihersuunnittelua Helmikästä!

Keskityn yritystoiminnassani tällä hetkellä hoitotyöhön, joten pihasuunnitelmat ja pihan hoitotyöt ovat toistaiseksi pois palveluvalikoimasta. Jos tarvitset viheralan ammattilaisen apua, ota yhteyttä vaikkapa ylivieskalaiseenVihertyö Niskaseen tai Piha ja Puutarhaan, alavieskalaiseen Vieskan Vihersuunnitteluun, kärsämäkiseen Suviruusuun tai oulaistelaiseen VillaGardeniin.

Ekologisen vihersuunnittelun periaatteena on suunnitella viheralueiden kaikki toiminnot siten, että luonnon oma tasapaino häiriintyy mahdollisimman vähän. Pihaa koskevat valinnat tehdään luonnonhaitat minimoiden. Ympäristöä kunnioittavalla suunnittelulla pyritään myös elvyttämään luonnon omaa ekosysteemiä ja lisäämään pihan monimuotoisuutta. Tavoitteena on harmoninen ja luontoon sulautuva piha, jossa korostuvat kasvimaailman kerroksellisuus ja puutarhan eri tilojen tunnelmat. Luonnonmateriaaleja hyödyntävä viherrakentaminen saa sekä eläimet että ihmiset viihtymään. Käytännön esimerkkejä aiheesta löydät sivulta Ekovinkit.

Neuvontakäynti

Kodin sisäänkäynti on ankea ja paljas. Miten siitä saisi rehevän kauniin ja kutsuvan? Miten tehdään takapihan rytölästä hämyinen kuutamopuutarha? Kuinka leikkaan omenapuita ja marjapensaita? Miten saan hyötytarhasta maukasta vatsantäytettä ja pirteää silmäniloa? Olen ymmällä pihani ja näiden kaikkien kasvien kanssa, miten tästä kaikesta saisi jonkun tolkun? Joskus suureltakin tuntuvat pulmat selviävät pelkällä neuvontakäynnillä, eikä kalliimpaa pihasuunnitelmaa tarvita.

1-2 tuntia kestävän neuvontakäynnin sisältö muotoutuu tarpeittenne mukaan. Käynnin aikana kierretään kohdetta ja keskustellaan toiveistanne sekä paneudutaan pihan ongelmakohtien ratkaisuun. Saatte käytännön vinkkejä esimerkiksi siitä, miten tehdä puiden ja pensaiden hoitoleikkaukset tai maan lannoitus ja muokkaus, eri kasvilajien sopivuudesta pihalle. Tarvittaessa saatte opastusta kasvivalinnoista, olemassa olevan kasvillisuuden hyödyntämisestä tai viherrakentamisesta.

Lähetän (sähkö)postitse yhteenvedon neuvontakäynnistä sekä siihen liittyvät yleiset pihanhoito- ja rakennusohjeet. Mahdolliset lisätyöt, esimerkiksi yksityiskohtaisten työohjeiden kirjoittaminen tai lyijykynäluonnoksen piirtäminen, laskutetaan erikseen tuntihinnan (45 €/h) mukaan.

Puutarhan hoitotyöt

Tarvitsetko apua puiden ja pensaiden leikkaamisessa tai perennapenkin kunnostamisessa? Osaava ammattilainen auttaa silloin, kun et itse ehdi, jaksa tai halua tehdä pihatöitä. Muistathan, että pihan hoitotöistä voit tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen!