Ammattilaisille

Ammattilaisten vauvahierontakurssit

Kursseilla opitaan havainnoimaan vauvoja ja hoitamaan heitä anatomisesti tarkalla, faskialinjoja huomioivalla ja jumit löytävällä hierontatavalla. Lisänä käytetään vyöhyketerapiaa vahvistamaan kehoa ongelmatilanteessa. Suosituksena on, että kurssiin osallistuvalla on jo osaamista vauvojen hoidosta ja/tai hieronnasta tai hän on käynyt järjestämämme vanhemmille suunnatun mobilisoivan vauvahieronnan kurssin.

Hoito purkaa sikiöaikaisia ja synnytyksessä tulleita kehon jännitystiloja ja virheasentoja, vapauttaa hermostoa sekä rentouttaa kehoa ja mieltä.

Erityisen tärkeää hieronta on pitkän ja/tai vaikean synnytyksen kokeneille ja keisarinleikatuille vauvoille sekä keskosille, mutta jokainen vastasyntynyt hyötyy hieronnasta, kunhan fyysinen kunto sen sallii.

Äidin haastattelulla ja vauvan hoidolla pyritään löytämään vauvan itkun, tyytymättömyyden, rintaraivareiden, unettomuuden tai muiden vaivojen syyt mahdollisimman varhain. Ihanteellinen tilanne olisi, jos kätilöt ja lastenhoitajat osaisivat jo synnytysosastolla tehdä tarkastuksen sekä lyhyen tasapainottavan hieronnan ennen kotiutusta. Tätä hoitoa voisi hyödyntää myös neuvolaterveydenhoitajan kotinäynnillä ja jatkaa tarvittaessa myöhemmillä neuvolakäynneillä. Näin säästyisi moni vauva kipuilulta ja sen haitallisilta vaikutuksilta.

Asiakkaamme ovat saaneet apua mm ylijäntevyyteen, refluksiin, koliikkiin ja lievempiin vatsavaivoihin, kitinään ja tyytymättömyyteen, huonoon unirytmiin, hengityksen häiriöihin, rintaraivareihin ja monenlaisiin liikkumisen haasteisiin.

Jyväskylä
Kurssipaikka päivitetään myöhemmin.
5.3.2020 Klo 10-18 Kertauskurssi aiemmin ammattilaisten vauvahierontakurssin käyneille.
Hinta100 €, sis alv 24 %, kahvi/tee.

6.-7.3.2020 Vauvahierontakurssi terveydenhuollon ammattilaisille.
6.3. klo 10-18 ja 7.3. klo 9-17
Hinta220 € sis alv 24 %, kirjallinen materiaali, kahvi/tee. Kurssin jälkeen pääsy suljettuun fb-ryhmään. Tarkemmat tiedot kurssipaikasta päivitetään myöhemmin.
Opettajina Reeta Ylikoski ja Merja Koivunen. Ilmoittautuminen Reetalle sähköpostitse: helmikka (at) kotinet.com. Kurssille on ennakkotehtävä, jonka saat sähköpostitse.

Kursseista on Facebookiin luotu myös tapahtumat, josta voitte helposti jakaa tietoa kursseista ammattilaisille.

Jyväskylän kertauskurssi 5.3.2020: https://www.facebook.com/events/412836442980058/

Jyväskylän kurssi 6.-7.3.2020: https://www.facebook.com/events/2147892751978290/

Tule siis mukaan kasvavaan vauvahierojien joukkoon luomaan ihan uutta toimintamallia suomalaiseen varhaislapsuuden terveydenhoitoon!